YIW minimal

 

 

'Mama is even weg'
Een documentaire van Serge Janssen
Afronding in 2014 -> Actuele status: concept

Over 'Mama is even weg'

De documentaire met de werktitel ‘Mama is even weg’ gaat over kinderen met gedetineerde moeders. De documentaire zal vooral laten zien hoe kinderen met deze situatie moeten omgaan, want waar verblijven de kinderen als de moeder in de cel zit en hoe ervaren kinderen deze situatie? De kinderen in kwestie zijn een ongelofelijk kwetsbare groep die bijzondere aandacht verdient.

 

Natuurlijk is er ook de andere groep, de moeders in detentie. Ze hebben mij geraakt en laten zien dat ze, ondanks alles, de vooroordelen en veroordelingen, ook fantastische betrokken en bezorgde moeders zijn. Moeders die het beste willen voor hun kind. Moeders die ondersteuning verdienen maar vooral ook in hun waarde gelaten moeten worden. Hoe gaat dit precies in zijn werk en hoe worden deze twee groepen behandeld? In deze documentaire met reconstructies van waargebeurde situaties en aangrijpende interviews laten we je zien hoe beide groepen worstelen met verschillende gevoelens.

In samenwerking met

In samenwerking met ‘PI Ter Peel’ zal er met deze opzet een documentaire gemaakt worden die, ook als voorlichtingsfilm voor vrouwelijke gedetineerden zal dienen, ook op tv vertoond zal worden.

 

Heeft u tips of aan-/opmerkingen?

Neem direct contact op!