YIW minimal

Mijn naam is Serge Janssen en ik ben student 'Filmmaker/AV-Productie' aan het Koning Willem 1 College in 's-Hertogenbosch.

Over mij

Op 5 februari 1990 wordt Serge Janssen geboren in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop (NL). Hij komt na zijn tweelingbroer Wessel die als eerste ter wereld kwam...

Op 4-jarige leeftijd loopt Serge al graag rond met een camera die het NIET doet. Hiermee maakt hij opnames van voetbalwedstrijden en evenementen.

Zijn passie voor beeld blijft zijn hele leven. Hij koopt de camcorder van zijn vader in 2005 over en hiermee begint een nieuwe tijd. Serge richt namelijk samen met een goede vriend een eigen filmproductie op. REGISER Film Producties wordt vooral bekend in Duitsland met de serie 'Op weg met REGISER.'. In deze serie gaan Regilio en Serge op weg om de dagelijkse dingen, of juist niet, in beeld te brengen. Regilio en Serge reizen heel Nederland af om met hun hobby bekend te worden.

REGISER Film Producties heeft nog een tijdje theater-, toneel- en concertregistraties geproduceert maar is gestopt omdat Serge zich volledig wilde focussen op zijn studie.

 

Serge begint in het jaar 2008 aan de studie Filmmaker/AV-Productie. Het eerste jaar studeert Serge Film en Fotografie en in het tweede jaar zal Serge voor Film kiezen.

In het jaar 2010 haalt Serge zijn eerste officiële landelijke nominatie binnen, namelijk een nominatie voor zijn korte film 'Digital Room'. Het gaat hier over een nominatie van het NOFF (Nederlands Online Film Festival). Uiteindelijk zal dit helaas bij een nominatie blijven.

In 2010 toont het bedrijf 'Conti' uit Monaco, dat professionele bedrijfskoffieapparaten produceert, interesse in de jonge filmmaker en zijn goede vriendin en collega Teddy Gijsbers na het maken van een eigen gemaakte commercial voor dit merk.

In 2011 komt Serge met een aantal medestudenten met de film 'Dubbel Dossier', een korte film geheel in film-noir stijl. Deze film krijgt lovende kritiek en behaald zelfs een aantal kranten en tv-zenders.

 


In 2011 komt Serge, door eigen ervaringen, erachter dat hij steeds meer en meer gefacineerd raakt door de productie van korte films, registraties, documentaires etc.. Ondertussen heeft Serge een aantal evenementregistraties, korte films, bruiloftfilms en een korte documentaire geproduceert.

Vanaf juli 2011 is Serge bezig met zijn eerste grote docu over vrouwelijke gedetineerden in de Penitentiaire Inrichting Ter Peel. Deze docu is nu in zijn beginfase.

Op de planing staat nu dat Serge na zijn studie op het Koning Willem 1 College zich hier meer in zal verdiepen tijdens een studie 'Mediamanagement'. Waar hij deze studie zal volgen is nog onbekend.

Neem direct contact op!